Goederentransportverzekering

Je wil dat goederen die van plek A naar plek B verplaatst moeten worden daar in een perfecte staat aankomen. Mocht er onderweg onverhoopt iets gebeuren waardoor jouw goederen beschadigen of gestolen worden, dan wil je die schade financieel afgedekt hebben. Hiervoor sluit je een goederentransportverzekering af.

De goederentransportverzekering is beschikbaar voor zowel de MKB’er als grote industriële ondernemer. Er bestaat hierbij een verschil tussen het vervoer van goederen via eigen auto’s of een bedrijfsbus en vervoer via externe bedrijven.

Wat dekt de goederentransportverzekering?

Het meest uitgebreid is de All-Risk dekking. Hiermee zijn schade, verlies en diefstal altijd verzekerd. Je kunt ook kiezen uit losse modules, zoals:

  • Vervoer naar en van evenementen
  • Beperkte of volledige dekking van diefstal
  • Dekking tegen brand, storm, water en andere externe oorzaken van schade
  • Dekking voor de gevolgen van staking, rellen en oorlog

Geschiedenis: de oudste verzekering van Nederland

De goederentransportverzekering staat aan de basis van alle verzekeringen. Handelsschepen die vroeger over zeeën voeren wilden hun lading beschermen tegen storm, brand, piraterij en muiterij. Zo ontstond de verzekering, die toen vaak nog een belegging van particuliere investeerders was die in ruil een deel van omzet ontvingen.

Premie goederentransportverzekering

De wijze van vervoer, de aard van de lading, de waarde, de hoeveelheid: deze en meer factoren bepalen de premie van de verzekering. De premie voor de goederentransportverzekering is dan ook maatwerk.