Collectief pensioen werknemer

Het opstarten van een collectief pensioen voor jouw werknemers is meestal niet hetgeen waar je als ondernemer als eerste aan denkt bij het runnen van een bedrijf. Toch ontstaat vroeg of laat de wens voor zo’n goede regeling. Het is dan prettig dat je de mogelijkheden kent en je de zekerheid krijgt van een goed pensioen. Daarbij moet er natuurlijk ook gelet worden op de kosten.

‘Beschikbare gelijke premie’ of ‘Gegarandeerd Middelloon’?

Bied jij jouw werknemers een pensioenregeling aan, dan heb je de keuze uit minimaal twee opties. Optie één is de variant waarbij jij en de werknemer een vast bedrag inleggen. Met dat vaste bedrag sparen jullie voor een eindkapitaal. De hoogte van dat kapitaal is vooraf nog onbekend.

Bij optie twee garandeer jij als werkgever een vast eindkapitaal. De premie wordt in dat geval per maand aangepast als dat nodig is. Die aanpassing geldt dan zowel voor jou als de werknemers.

Kies je dus voor de zekerheid van maandelijks een gelijk blijvende premie of de zekerheid van een gegarandeerd eindbedrag voor jouw medewerkers? Die vraag kun je samen met ons als adviseur beantwoorden.

Collectief pensioen: communicatie en kosten

Pensioen is voor veel mensen misschien wel het meest ingewikkelde financiële onderwerp. Daarom is het prettig te weten dat een verzekeraar jouw medewerkers helder kan informeren over hoe pensioen werkt. Helaas zijn niet alle verzekeraars hier toe in staat. Daardoor kan jij of jouw HR-team met veel vragen worden belast, wat al met al veel tijd kan kosten.

Daarnaast verschillen de kosten voor een collectieve pensioenregeling flink per verzekeraar. Transparantie over die kosten wordt niet altijd geboden. Daarom is inzicht daarin essentieel. Wij kunnen die transparantie bieden.