Bedrijfsaansprakelijkheid (AVB)

De risico’s lijken misschien klein, maar wees je ervan bewust dat de gevolgen van een bedrijfsongeval, waarvoor je als organisatie aansprakelijk gesteld wordt, groot zijn. Bijvoorbeeld: een product van jouw bedrijf blijkt defect en levert een forse schade bij de klant op of één van jouw medewerkers veroorzaakt een ongeluk in jouw eigen bedrijf, met een gewonde collega tot gevolg. Deze risico’s vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Je verzekert ze via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Verzeker je bedrijfsaansprakelijkheid

Vraag meer informatie aan

Raymond Jannink Adviseur zakelijk

Wat dekt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  • Schade door een defect of haperend product
  • Schade toegebracht door u of uw collega’s
  • Schade aan spullen of gebouwen, maar ook letsel bij personen

Welke dekking past bij jouw organisatie?

De precieze dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is sterk afhankelijk van de bedrijfstak waarin jij actief bent. Als bedrijf in de industrie, bouw, zorg of transport is de kans op schade waarbij jouw aansprakelijkheid een rol speelt, veel groter dan als administratiekantoor of websitebouwer.

Premie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De premie van de AVB is afhankelijk van jouw type organisatie. Het start al bij enkele tientjes per maand waarmee jij zeker weet dat de aansprakelijkheid van jouw bedrijfsteam goed is afgedekt. Wordt het risico groter, dan stijgt logischerwijs ook de premie.