Startershypotheek

Eén van de mijlpalen in je leven: je eerste huis kopen. Funda afstruinen naar een goedkope kluswoning of kiezen voor een droomhuis waar je direct in kunt trekken. Leuk, maar ook spannend. Tegelijkertijd sluit je met de grootste aankoop in je leven namelijk een grote lening af. We vertellen je daarom alles over jouw eerste hypotheek.

Kopen of huren

Waarschijnlijk heb je de beslissing om een huis te kopen al genomen, maar mogelijk twijfel je nog of huren wellicht een betere optie is.

Bekijk hier de voor- en nadelen

Verantwoord lenen

Je wilt uiteraard dat je maximale hypotheek verantwoord is. Je komt immers niet graag in de problemen als jouw persoonlijke situatie verandert. Maar écht te veel lenen, gebeurt niet zo snel.

Hier vind je meer informatie over verantwoord lenen


Welke hypotheek kies je?

Wil je in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek, dan is het verplicht om in 30 jaar tijd je hypotheek af te lossen. Je kunt kiezen uit twee verschillende hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.  Daarnaast zijn er nog diverse andere hypotheekvormen.

Alle hypotheekvormen vind je hier


Voor vragen en hulp kan je bij ons terecht.

Neem contact met ons op!

Noortje Beerens Office manager

Hypotheekvoordelen voor starters

Als starter kom je in aanmerking voor een aantal interessante voordelen, bijvoorbeeld de starterslening. Dit is een lening die je in staat stelt om nét iets extra’s te lenen voor het kopen van een woning. Vraag na bij jouw gemeente welke mogelijkheden er zijn of kijk op de website van SVn voor welke lening je in aanmerking komt.

Een ander voordeel is Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Via NHG wordt jouw hypotheekschuld afbetaald als je flink in de problemen komt en jij niet meer aan je maandlasten kunt voldoen. Bijvoorbeeld doordat je je baan kwijtraakt of omdat je relatie stukloopt. Met de zekerheid van NHG bieden banken jou een lagere rente.

Familiehypotheek

De familiehypotheek is een verzamelnaam voor hypotheken, waarbij je familie jou te hulp schiet. Wellicht kunnen jouw ouders je een deel van de koopsom van een huis lenen, schenken of een combinatie van die twee. Via een leen- en schenkconstructie kun jij een mooie aanvulling op je lening krijgen en je ouders een mooie rente op hun spaargeld.

Benieuwd hoe de familiehypotheek werkt? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.