Reis - en annuleringsverzekering

Een reisverzekering zorgt dat je op reis verzekerd bent tegen diefstal, verlies en schade. Daarnaast helpt de reisverzekering als je onverhoopt naar huis moet keren door een calamiteit of ongeluk. De gipsvluchten bij de skivakantie zijn hier een voorbeeld van. De annuleringsverzekering beschermt je tegen financiële lasten, wanneer je onverhoopt niet op reis kunt. Deze verzekering vergoedt ook je gemiste vakantiedagen als je eerder naar huis vertrekt. Voor beide verzekeringen geldt dat je ze voor korte of langere tijd kunt afsluiten. Zoek je een reisverzekering of annuleringsverzekering die aansluit bij jouw wensen en eisen? Wij maken een vergelijking op maat en houden rekening met jouw voorkeuren.

Dekking doorlopende reisverzekering

De reisverzekering dekt schade aan en diefstal van je bagage op reis. Bij calamiteiten kun je ook terugvallen op je reisverzekering. Wat er precies verzekerd is, hangt af van jouw eisen en wensen. De dekking en premie voor de reisverzekering worden bepaald aan de hand van de volgende factoren:

  • Het maximumbedrag dat je wilt verzekeren
  • De periode dat je verzekerd bent. Meestal 60 tot 90 dagen achter elkaar
  • Het dekkingsgebied: Europa- of werelddekking?

Uitbreidingen doorlopende reisverzekering

Je kunt je reisverzekering op verschillende punten uitbreiden, waarbij geldt dat sommige dekkingen bij de ene verzekeraar als inclusief en bij de andere als exclusief gelden. Goed de dekking bekijken is daarom essentieel. Let daarbij op dubbele dekkingen! Sommige dekkingen zijn al via andere verzekeringen gedekt.

Een reisverzekering die aansluit bij jouw wensen?

Wij maken een vergelijking op maat!

Noortje Beerens Office manager

Dekking doorlopende annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je financieel gecompenseerd wordt als je niet op vakantie kunt of wilt. Bijvoorbeeld door ziekte, een ongeluk of overlijden van een bekende. Tickets voor een gecanceld concert of theateroptreden kunnen ook deel uitmaken van de annuleringsverzekering.

Kortlopend of doorlopend

Voor zowel de reisverzekering als de annuleringsverzekering geldt dat je deze voor een specifieke reis of doorlopend voor het gehele jaar kunt afsluiten. Wat voor jou goedkoper uitpakt, hangt af van het aantal vakanties en de duur daarvan. Omslagpunt ligt veelal bij zo’n drie vakanties (inclusief weekendjes weg) en ruim twee en een halve week vakantie per jaar.