Rechtsbijstandverzekering

Een discussie met de aannemer, een geschil met je werkgever, oplopende ruzie met de buren of je geld niet teruggekregen bij een webwinkel? Het is wel zo prettig als je in die situaties kunt terugvallen op de deskundigheid van een jurist. Daarvoor zorgt de rechtsbijstandverzekering.

Wat dekt de rechtsbijstandverzekering?

De rechtsbijstandsverzekeraar zorgt dat jij je niet druk hoeft te maken bij een discussie, dat doet de verzekeraar voor je. Deze verzekering scheelt niet alleen veel geld aan juridische kosten, ook bespaar je veel moeite, frustratie en onzekerheid.
Bij een rechtsbijstandsverzekering kun je kiezen voor de volgende modules:

  • Verkeer
  • Consument en Wonen
  • Werk en Inkomen
  • Persoon en Familie
  • Fiscaal en Vermogen

Wie heeft er gelijk?

De rechtsbijstandverzekering bekijkt eerst of jij het in de discussie inderdaad bij het rechte eind hebt. Al voelt een discussie nog zo onredelijk, het wil niet zeggen dat de Nederlandse wet jou ook in het gelijk stelt. Sta je inderdaad in je recht, dan onderneemt de rechtsbijstandverzekeraar actie. De meeste conflicten worden opgelost nog voordat er een advocaat of rechtbank aan te pas komt. De brief van een rechtsbijstandverzekeraar zorgt voor voldoende psychologische druk waardoor de andere partij tot betaling overgaat.

Kies zelf je advocaat

In sommige gevallen is extra druk nodig, er wordt dan een advocaat ingeschakeld. Jouw verzekeraar kan die advocaat voor je regelen. Je mag onder voorwaarden ook zelf een advocaat kiezen. De rechtsbijstandverzekeraar vergoedt in dat geval de kosten. Bedenk echter dat jouw inschatting van de vaardigheden van een advocaat wellicht minder groot is dan die van de verzekeraar. Deze heeft immers veelvuldig contacten met verschillende advocaten.

Zichtbare resultaten en een lage premie?

Neem contact met ons op!

Manon van Bronkhorst Office Manager