Inboedelverzekering

Een inbreker haalt meerdere waardevolle spullen uit jouw woning. Een lekkage van de vloerverwarming veroorzaakt een kromgetrokken laminaatvloer. Tijdens een storm beschadigt een forse tak jouw tuinset. In dit soort gevallen doe je een beroep op de inboedelverzekering om de ontstane schade vergoed te krijgen.

Wat dekt de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering dekt schade aan jouw spullen ontstaan door bijvoorbeeld brand, diefstal, storm, lekkage, etc. De verzekering geldt voor alles dat in jouw woning, tuin of schuur ligt, mits uiteraard beveiligd via een degelijk slot. Voor de dure spullen, zoals sieraden of muziekinstrumenten, gelden vaak speciale regels. Hiervoor kun je aanvullend een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Een passende en goedkope inboedelverzekering?

Neem contact met ons op!

Noortje Beerens Office manager

Pas op: onderverzekering!

Bij voorkeur kies je voor een inboedelverzekering met garantie tegen onderverzekering. De waarde van je verzekering is daarmee altijd in orde. Heb je deze garantie niet, zorg er dan voor dat de spullen voldoende verzekerd zijn.

Stel, je geeft aan dat er voor € 30.000 aan spullen in je huis staan. Door tussentijdse aankopen is die waarde opgelopen tot € 40.000. Dan wordt er ingebroken en voor € 4.000 aan spullen gestolen. Omdat je voor 25% te laag verzekerd bent (€ 30.000 / € 40.000) wordt er maar 75% van de schade uitgekeerd. Geen € 4.000 dus, maar € 3.000.

Inboedelverzekering versus opstalverzekering

Bij een inbraak worden niet alleen jouw spullen meegenomen, maar zorgt de inbreker ook voor schade aan jouw huis. Ruiten, deuren of kozijnen worden opgebroken of kapotgeslagen. Schade aan je woning verzeker je met de opstalverzekering.

Breng je de inboedel- en opstalverzekering onder bij dezelfde verzekeraar, dan voorkomt dit discussie bij schade. Dit is daarom aan te raden. Wanneer je kiest voor twee verschillende verzekeraars kun je de schade ook gewoon volledig claimen. In dat geval kunnen wij je helpen met de schademelding.