21-03-2022  LAATSTE BERICHT (EINDE CYBERAANVAL)

Vanaf vanmiddag zijn we weer op de gebruikelijke mailadressen  en telefonisch bereikbaar.  Ons systeem is door een cyberteam uitvoerig onderzocht en gecontroleerd en inmiddels veilig verklaard. Uit onderzoek is gebleken dat onbevoegden toegang hebben gekregen tot mailadressen van een aantal relaties. Het is dus mogelijk dat u een phishingmail ontvangt zoals wij u op 17-03-2022 hebben geinformeerd.  Wij adviseren u deze mail direct en permanent te verwijderen (Shift-Delete).

Gelukkig kunnen wij u mededelen dat onbevoegden geen toegang hebben gekregen tot gegevens van onze klanten en relaties vanuit ons CRM systeem. Uw gegevens met betrekking tot verzekeringen, hypotheek, pensioen en belasting zijn dus veilig. 

 

Het tijdelijke mailadres janninkhofste@gmail.com komt hierbij te vervallen. 

Nogmaals onze welgemeende excuses voor het ongemak en mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met een van de directieleden Raymond Jannink of Rene Holtkamp. 

 

17-03-2022 UPDATE

Vanaf vandaag zijn we per mail tijdelijk bereikbaar op janninkhofste@gmail.com 

 

16-03-2022 UPDATE

Op dit moment is in opdracht van onze Backoffice een Cyberteam druk bezig met het onderzoeken of het veilig is om de gemaakte backups terug te plaatsen. Tevens is er een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Vooralsnog blijkt dat de hack is gericht op onze mailserver en dat mogelijk uw mailadres gebruikt wordt. Wij adviseren u om de komende tijd de afzender van mailtjes goed te controleren en geen links in mailtje van ons te openen. 

Onderstaand een voorbeeld van de link.  Advies is deze dus niet te openen.  Mocht u een mail hebben ontvangen dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. 

VOORBEELD VAN DE MAIL MET LINK

Het Cyberteam wil er zeker van zijn dat het veilig genoeg is om online te gaan. Vooralsnog betekent dit dat wij deze week per mail niet bereikbaar zijn. 

Nogmaals onze welgemeende excuses voor het ongemak.

Directie Jannink en Hofste BV

 

 

15-03-2022 

TIJDELIJK NIET BEREIKBAAR DOOR CYBERAANVAL

Geachte Relatie,

Op zondag 13 maart is onze backoffice het doel geweest van een cyberaanval. Hierdoor zijn onze systemen momenteel niet beschikbaar Direct na de ontdekking zijn er beschermingsmaatregelen genomen om de impact op onze dienstverlening te beperken. Ook is er door externe specialisten een uitgebreid onderzoek gestart. Daarnaast hebben wij een voorlopige melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) .

Omdat het onderzoek nog loopt kunnen wij op dit moment niet vaststellen of uitsluiten dat onbevoegden toegang hebben gehad tot gegevens en om welke gegevens het dan zou gaan. Wij vinden het belangrijk om u hiervan op de hoogte te brengen. Zodra er meer informatie bekend is geven wij een update op onze website www.janninkhofste.nl

Herstel van onze systemen

Alles wordt ingezet om de systemen te herstellen. Per mail zijn we tijdelijk niet bereikbaar. Wij zijn tijdens kantoortijden telefonisch wel bereikbaar op 074-2567770 en voor noodgevallen buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met Raymond Jannink 06-38133722.

Verzoek om extra alert te zijn

Hoewel het nog niet duidelijk is of er gegevens in handen van derden zijn gekomen, vragen we u de komende periode extra alert te zijn op bijvoorbeeld verdachte e-mails, appjes en telefoontjes.

Mocht je een mail van ons ontvangen met een link erin; open deze link dan niet. Controleer altijd de afzender en vertrouw je het niet neem dan contact met ons op.

Wij betreuren dit voorval en het ongemak dat u hiervan ondervindt en bieden daarvoor onze excuses aan. Wij verwachten u met dit bericht voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

Directie Jannink en Hofste BV