Caravan- en camperverzekering

Ga je op vakantie? Dan wil je goed verzekerd zijn, ook als je de caravan meeneemt of met de camper op reis gaat. Je aansprakelijkheid op de weg is voor de caravan verzekerd via de autoverzekering. De verzekering voor de camper werkt anders, maar lijkt op die van de autoverzekering.

Wat dekt de caravanverzekering

Ongeluk met de caravan? Eventuele schade bij anderen is dan ook verzekerd via de verplichte WA-verzekering van je auto. Een caravanverzekering dekt met name de schade aan je caravan zelf. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een basisdekking en de aanvullende dekking.

Basisverzekering caravan

Met de basisdekking van de caravan ben je onder meer verzekerd voor de schade van diefstal, storm en brand. De dekking lijkt daarmee op die van de Beperkt Casco – dekking van de autoverzekering.

Ga gerust op vakantie!

Neem contact met ons op

Manon van Bronkhorst Office Manager

Uitgebreide verzekering caravan

Je kunt de caravanverzekering uitbreiden op onder andere de volgende manieren:

  • Dekking tegen hagelschade. Dit valt niet standaard onder de basisdekking.
  • Dekking inventaris. Een gedeelte hiervan is overigens al verzekerd via je reisverzekering.
  • Dekking voor rechtsbijstand. Mogelijk heb je deze dekking al via je rechtsbijstandverzekering of als aanvulling op je autoverzekering.

Verzekering camper

De camperverzekering lijkt veel op een reguliere autoverzekering. De basisdekkingen zijn min of meer gelijk: Je hebt WA, WA + Beperkt Casco of All-Risk. De camperverzekering is daarnaast uit te breiden met een inventarisverzekering, inzittendenverzekering en rechtsbijstandverzekering. Hierbij geldt ook: voorkom dubbele dekkingen.